Pàgines

11.26.2012

Fesols guisats

Ingredients:
400g de fesols
100g de cansalada viada
100g de xoriço
2 cebes petites
4 toàquets madurs
Farina
Sal i pebre

- Per la picada
Safrà
2 grans d'all
1 grapat d'ametlles torrades
Canyella en pols
Julivert
1/2 copa de vi blanc

Preparació:
La nit abans, poseu en remull amb aigua abunbdant als fesols. L'endemà, renteu-los, poseu-los en una olla amb aigua freda i deixeu-los bullir aproximadament 40 min. Escorreu-los i reserveu-ne el brou de cocció. Poseu una cassola al foc amb un bon raig d'oli i quan sigui calent, daureu-hi la cansalada tallada a daus i el xoriço i la llangonissa o rodanxes. Quan les carns siguin ben rosses, retireu-les i, amb el mateix oli feu un sofregit de ceba i tomàquet i espessiu-lo amb un xic de farina. Un cop ben concentrat el sofregit, tprneu a la cassola la cansalada, la llangonissa i el xoriço i remulleu-lo tot amb suc de cocció dels fesols. Salpebreu el conjunt i feu una picada al morter amb una brins de safrà, un parells d'alls, un grapat d'atmelles torrades, un pols de canyella i un xic de julivert. Deixeu-la amb el vi blanc, aboqueu-la a la cassola i deixeu que le guisat faci xup-xup deu minuts més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada